(De illustraties op deze pagina mogen niet worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de makers)


Voorstel strip "Hekselien"

Hekselien:
Op deze pagina ziet u proefpagina's van een nieuwe strip. Het zijn korte éénpagina-verhaaltjes over het meisje Hekselien en haar moeder.
Het meisje wil graag "gewoon" zijn: ze gaat naar school, heeft vriendinnetjes en krijgt te maken met alledaagse kinderproblemen.
De moeder is een heks, of liever gezegd een ex-heks. Ze is onlangs met haar dochter vanuit het Sprookjesbos naar de gewone wereld komen verhuizen omdat Hekselien naar school moet.
De moeder heeft moeite om te wennen aan de gewone wereld (en vice versa), het dochtertje moet haar daar af en toe bij helpen. Daar staat tegenover dat moeders hekserij soms goed van pas komt om alledaagse problemen op te lossen, of om gewone dingen van een ongewone kant te bekijken.

(Klik op de kleine pagina's om grotere versies te zien)

De eerste schooldag
Een spreukje leren
Huisdier
Visite uit het Sprookjesbos
Aardrijkskundeles
Televisie
De makers:
"Hekselien" is bedacht en uitgewerkt door Pascal Oost en Wilma van den Bosch.
Pascal Oost heeft gewerkt als redacteur bij het weekblad Donald Duck. Toen zijn dochter werd geboren, is hij thuis gaan werken als freelance schrijver/illustrator/redacteur. Hij heeft strips geschreven en redactioneel werk gedaan voor verschillende Nederlandse jeugdbladen, waaronder de Donald Duck, Bobo, Okki en Taptoe.
Wilma van den Bosch werkt al jaren als tekenaar/scenarist voor het weekblad Donald Duck en andere Disney-uitgaven. Ze maakt ook een eigen strip: Prinses Aster. Voor het eerste stripalbum van Prinses Aster won zij de Stripschapspenning voor het beste jeugdalbum van 2002.

Al het materiaal op deze pagina: © Pascal Oost en Wilma van den Bosch
Voor commentaar en/of informatie: oost@xs4all.nl


- naar de rest van de site -