(pagina in oprichting)

Prinses Aster

„Er was eens, verder dan de verste sterren die je 's nachts aan de hemel kunt zien, een bijzonder stukje sterrenhemel. Daar waren de sterren geheimzinniger, de planeten exotischer en de ruimteschepen meer bizar dan ergens anders. Daar was ook het planeetje Eureka. Eureka straalde zelf zó veel licht uit, dat iedereen in dit stukje sterrenhemel dacht dat het een ster was. Daarom ging niemand er ooit een kijkje nemen. Het licht kwam van de vele lampen die dag en nacht op Eureka brandden. Door al dat licht konden de mensen op Eureka zelf al eeuwenlang de zon, de maan en de sterren niet zien. Ze waren al lang vergeten dat het heelal bestond...”

Zo begint het eerste verhaal van Prinses Aster.

Prinses Aster is stomverbaasd als ze voor de eerste keer in haar leven de sterrenhemel ziet. Met behulp van een astronoom en een magische sterrenkijker reist Aster de ruimte in. Daar wil ze zo’n ster gaan vangen, om aan haar vader te geven, Koning Zolaf. Op haar reis bezoekt Aster verre planeten en ze komt allerlei vreemde figuren tegen: een rondtrekkend ruimtecircus, een stel voortvluchtige piratendames, generaal Khaboemmm die op sterren schiet en nog veel meer.

Tegelijkertijd wordt op de wereld Eureka een complot gesmeed om koning Zolaf van de troon te stoten! Komt Aster veilig terug naar huis? En kan ze de schurk tegenhouden die dan de baas speelt over haar planeet?„PRINSES ASTER
Het licht van Eureka”

stond in 1999 in het weekblad Donald Duck, in de nummers 9 tot en met 21.
Het is geschreven en getekend door Wilma van den Bosch, lettering en inkleuring door Pascal Oost.
In oktober 2001 is het als stripalbum uitgegeven door VNU Tijdschriften BV (nu: Sanoma Uitgevers).

Prijs: ƒ 9,92De strip „Prinses Aster” wordt geschreven en getekend door Wilma van den Bosch.Op de Nederlandse Stripdagen in 2002 werd het eerste Prinses-Asteralbum bekroond met de Stripschappenning voor het beste jeugdalbum van 2002.Het tweede verhaal van Prinses Aster heet „De voorspellingen van madam Zora”, en stond in 2001 in het weekblad Donald Duck, nummers 28 tot en met 41.

Dit zijn de eerste drie bladzijden:Dit tweede verhaal is in album uitgegeven door Silvester Strips in Den Bosch.
In 2003 maakte Wilma een speciaal vijf-paginaverhaal „Monsters op je dak” van Prinses Aster voor „Hotel De Jong Zomerboek 2003”, uitgegeven door het Brabants Dagblad.

Klik op de kleine plaatjes om het verhaal (met moeite) te kunnen lezen:

De verhalen voor het derde en vierde lange avontuur heeft Wilma al wel geschreven.
Helaas is er weinig belangstelling bij uitgevers om die verhalen te laten uitwerken.Voor lezers die toch graag willen weten hoe het verder zou gaan met Prinses Aster en haar vrienden, geven we Wilma’s scenario van het derde verhaal zelf uit als fraai staaltje huisvlijt (met handgebeitste cover).

Uitgeverij Welland
ISBN 978-90-811878-1-7

Op meer verhalen van Prinses Aster wordt gehoopt.


 
Voor commentaar of informatie: email pascaloost@xs4all.nl

Terug naar openingspagina